PAUG...The Portland Oregon MS Access Database User Group

 

PAUG 2015 Database Designer International
Conference at Silver Falls

May 16 (Saturday, 12 PM) - May 18 (Monday, 3 PM)

waterfall number one
one of the lodges
Living room of lodge Dining Hall inside bed room
conference hall

We are returning to the Conference Center at Silver Falls. The peaceful, natural setting of Silver Falls State Park lends itself to a climate that fosters learning and creativity. The Portland Access User's Group, a non-profit club dedicated to the advancement and enjoyment of MS Access, will be your host.

Contact our Conference coordinator, if you have questions or suggestions about the conference.


Rates/Register


Speakers


Schedule

Schedule

Saturday May 16, 2015

9:00 AM to 12:00 PM Smith Creek Meeting Hall
Sign in
Informal Networking / Coffee and snacks will be available. 
Hike (10:00 AM) South Falls Loop.
12:00 PM to 1:00 PM Lunch in Big Leaf Dining Hall
1:00 PM to 2:15 PM Smith Creek Meeting Hall
Helen Feddema: Access and Outlook Automation
2:15 PM to 2:45 PM 30 Minute Break
2:45 PM to 4:00 PM Smith Creek Meeting Hall
Alison Balter: TSQL Basics
4:00 PM to 4:30 PM 30 Minute Break
3:30 PM to 5:30 PM Smith Creek Meeting Hall
Kevin Nichols: What's Coming Up with the New Version of Access
5:30 PM to 6:30 PM Dinner in Big Leaf Dining Hall
6:30 PM to 8:30 PM Smith Creek Meeting Hall
The Future of Accesss Access as Seen by Those Who Use It: Panel Discussion w/ Keven Bell (MS), Kevin Nickel (MS), Armen Stein, Juan Soto, Luke Chung & Helen Feddema.

Sunday May 17, 2015

7:30 AM to 9:00 AM Breakfast in Big Leaf Dining Hall
9:00 AM to 10:15 AM Smith Creek Meeting Hall
Armen Stein: Gathering Requirements (a non-technical talk about how to make sure you understand what's actually needed before building a system).
10:15 PM to 10:45 PM 30 Minute Break
10:45 AM to 12:00 PM Smith Creek Meeting Hall
Juan Soto: Creating Dashboards using SQL Server & Access.
12:00 PM to 1:00 PM Lunch in Big Leaf Dining Hall
1:00 PM to 2:00 PM Smith Creek Meeting Hall
Scott Walker: How to get found on the Web; Google Has Changed the Rules Again…
2:00 PM to 2:30 PM 30 Minute Break
2:30 PM to 3:45 PM Smith Creek Meeting Hall
Show & Tell: Developers demonstrate their most featured applications.
3:45 PM to 4:15 PM 30 Minute Break
4:15 PM to 5:30 PM Smith Creek Meeting Hall
Luke Chung: Automating and integrating Power Point and Excel with Access.
5:30 PM to 6:30 PM Dinner in Big Leaf Dining Hall
6:30 PM to 8:30 PM Smith Creek Meeting Hall
Running Your Development Business: Panel Discussion w/ Armen Stein, Juan Soto, Alison Balter, Luke Chung & Helen Feddema.

Monday May 18, 2015

7:30 AM to 9:00 AM Breakfast in Big Leaf Dining Hall
9:00 AM to 10:15 AM Smith Creek Meeting Hall
Alison Balter: Step by Step Process for Converting a Desktop Database to a Client/Server Application.
10:15 AM to 10:45 AM 30 Minute Break
10:45 AM to 12:00 PM Smith Creek Meeting Hall
Armen Stein: Access Tips and Tricks.
12:00 PM to 1:15 PM Checkout / Lunch in Big Leaf Dining Hall
1:15 PM to 2:00 PM Smith Creek Meeting Hall
Helen Feddema: Access and Word Automation.
2:00 PM to 2:15 PM 15 Minute Break
2:15 PM to 3:00 PM Smith Creek Meeting Hall
Juan Soto: 7 Ways to improve Customer Service.
Raffle and End of Conference